Blogs

Rente hypotheken stijgt ; wat is verstandig om te doen?

09-11-2022

Hypotheekrente stijgt snel

Is uw hypotheek ingedeeld in tariefklassen?

12-07-2020

Wanneer u bij een bank een hypothecair krediet afsluit, spreekt u met de bank af dat over de lening gedurende een bepaalde periode een bepaalde rente wordt betaald. Maar hoe is deze opgebouwd?

Uw pensioen: Waard om regelmatig bij stil te staan

19-05-2020

Vaak denken we dat het kopen van een huis de grootste financiële uitgave is die mensen in hun leven doen. Dat is niet waar. Meestal is met het pensioen een (veel) groter bedrag gemoeid dan met de aanschaf van een huis. Maar in ons dagelijks leven krijgt het onderwerp pensioen niet de aandacht die het verdient.

Financieringsvoorbehoud bij aankoop woning zeker nu belangrijk!

01-04-2020

De gevolgen van het coronavirus zijn groot. U wilt bij de aankoop van een woning, meer dan ooit, financiële zekerheid.
Zeker op dit moment adviseren wij u om bij de aankoop van een woning extra aandacht te besteden aan het opnemen van een financieringsvoorbehoud.

Hoofdelijk aansprakelijkheid niet altijd even eerlijk

22-02-2020

Wanneer twee mensen samen een woning kopen en hiervoor een hypotheek afsluiten, zal de geldverstrekker bijna altijd bepalen dat beide partners “hoofdelijk aansprakelijk” zijn. Die voorwaarde kan in de praktijk heel vervelende gevolgen hebben. In dit artikel gaan wij hier daarom wat dieper op in.

Neem de tijd. Bij een hypotheek speelt meer dan alleen de rente

25-01-2020

Snel inparkeren. Snel naar binnen. En dan snel met een keurig voorverpakte hypotheek weer naar buiten. Dat lijkt soms de wens van nieuwe relaties die bij ons kantoor komen om “een hypotheek af te sluiten”. Snel graag. Want hoe moeilijk is dat nu om in een lijstje de bank met de laagste rente te zoeken?

De rente is laag. Wat kunt u daarvan merken?

08-11-2019

De rente is historisch laag. Over spaargeld krijgt u vrijwel geen rente meer. Welke praktische gevolgen hiervan kunt u dagelijks tegenkomen?  In dit artikel gaan wij daar kort op in.Vanaf het jaar 1700 is de rente in Nederland nooit onder de 2,5% geweest. Op dit moment bieden banken over spaargeld 0,01%! Er mag dan ook terecht worden gezegd dat de rente “historisch laag” is.

Verstandig besluit: Duurzaam maken van uw woning

04-11-2018

Mate van vrijblijvendheid wordt minder

Overlijdensrisicoverzekering met ingang van 1 januari 2018 niet meer verplicht bij NHG

04-01-2018

Met ingang van 1 januari 2018 is voor een Nationale Hypotheek Garantie een overlijdensrisicoverzekering niet langer verplicht. Een goed advies wordt daardoor extra belangrijk.

Risico-opslagen bij Hypotheken. Wat is er aan de hand?

22-12-2017

Regelmatig verschijnen er in de media berichten over het onderwerp “risico-opslagen bij hypotheken”. In dit artikel gaan wij daarom uitgebreider op dit onderwerp in.

Onafhankelijk vergelijken in de markt loont

09-08-2017

De keuze om te vergelijken vinden we bij de aankoop van allerlei goederen en diensten heel normaal, maar voor een van de grootste uitgaven die we i

Pagina's