Blogs

Hoe lang heb jij nog recht op hypotheekrenteaftrek?

03-04-2024

De meeste landen kennen het niet. Nederland wel: de hypotheekrenteaftrek.
Wat de meeste hypotheekbezitters niet beseffen is dat de hypotheekrente-aftrek “tijdelijk” is. 2031 wordt in dit opzicht voor een aantal hypotheekbezitters een belangrijk jaar.

Meenemen van hypotheek naar volgende woning: bron van misverstanden

10-03-2024

De hypotheekrente is de afgelopen jaren gestegen. Fijn dus als je jouw lage rente mag meenemen wanneer je een ander huis koopt!
Veel banken hebben in het verleden in hun hypotheekvoorwaarden een “meeneemregeling” opgenomen.
Dit recht kan voor jou vele jarenlang een belangrijk financieel voordeel opleveren. In de praktijk leidt deze regeling echter tot tal van misverstanden.

Interesse in appartement? Onderzoek dan hoe groot het reservefonds is!

28-01-2024

Overweeg je een appartement te kopen? Dan is het verstandig je goed te laten informeren over het reservefonds. In dit artikel leggen wij uit waarom.

Rente hypotheken stijgt ; wat is verstandig om te doen?

09-11-2022

Op ons kantoor krijgen wij veel vragen van relaties wat de stijging van de hypotheekrente voor hen persoonlijk kan betekenen. In dit artikel geven wij algemene informatie. Uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen om verder te praten wat in jouw specifieke situatie verstandig is om te doen.

Is uw hypotheek ingedeeld in tariefklassen?

12-07-2020

Wanneer u bij een bank een hypothecair krediet afsluit, spreekt u met de bank af dat over de lening gedurende een bepaalde periode een bepaalde rente wordt betaald. Maar hoe is deze opgebouwd?

Financieringsvoorbehoud bij aankoop woning zeker nu belangrijk!

01-04-2020

De gevolgen van het coronavirus zijn groot. U wilt bij de aankoop van een woning, meer dan ooit, financiële zekerheid.
Zeker op dit moment adviseren wij u om bij de aankoop van een woning extra aandacht te besteden aan het opnemen van een financieringsvoorbehoud.

Hoofdelijk aansprakelijkheid niet altijd even eerlijk

22-02-2020

Wanneer twee mensen samen een woning kopen en hiervoor een hypotheek afsluiten, zal de geldverstrekker bijna altijd bepalen dat beide partners “hoofdelijk aansprakelijk” zijn. Die voorwaarde kan in de praktijk heel vervelende gevolgen hebben. In dit artikel gaan wij hier daarom wat dieper op in.

De rente is laag. Wat kunt u daarvan merken?

08-11-2019

De rente is historisch laag. Over spaargeld krijgt u vrijwel geen rente meer. Welke praktische gevolgen hiervan kunt u dagelijks tegenkomen?  In dit artikel gaan wij daar kort op in.Vanaf het jaar 1700 is de rente in Nederland nooit onder de 2,5% geweest. Op dit moment bieden banken over spaargeld 0,01%! Er mag dan ook terecht worden gezegd dat de rente “historisch laag” is.

Verstandig besluit: Duurzaam maken van uw woning

04-11-2018

Mate van vrijblijvendheid wordt minder

Overlijdensrisicoverzekering met ingang van 1 januari 2018 niet meer verplicht bij NHG

04-01-2018

Met ingang van 1 januari 2018 is voor een Nationale Hypotheek Garantie een overlijdensrisicoverzekering niet langer verplicht. Een goed advies wordt daardoor extra belangrijk.

Risico-opslagen bij Hypotheken. Wat is er aan de hand?

22-12-2017

Regelmatig verschijnen er in de media berichten over het onderwerp “risico-opslagen bij hypotheken”. In dit artikel gaan wij daarom uitgebreider op dit onderwerp in.

Pagina's