Vrolijke jonge manager geeft een handdruk aan nieuwe medewerker

Nieuwe baan

Waar krijgt u mee te maken als u een nieuwe baan krijgt? Wij staan u graag bij met een deskundig advies.

Neem contact met ons op

Nieuwe baan

Sommige mensen werken hun hele arbeidzame leven bij één bedrijf. Maar die mensen zijn in Nederland wel ruim in de minderheid. De meeste werknemers wisselen een paar keer in hun carrière van baan en werkgever. Wat verandert er aan uw financiële situatie en waar moet u op letten?

 

Meer inkomen? Ruimte voor vermogensopbouw!

Een belangrijke reden om van werkgever te wisselen, is het salaris. Een hoger inkomen kan het leven comfortabeler maken. U kunt zich meer luxe veroorloven, heeft meer keuzemogelijkheden op de woningmarkt en u heeft ruimte om serieuzer aan vermogensopbouw te doen, door te sparen of te beleggen of een combinatie van beide.

 

Een veilig pensioen is geen zaak voor later

Als u verandert van werkgever, verandert waarschijnlijk ook uw pensioenregeling. Het is belangrijk om goed na te gaan wat die veranderingen inhouden en hoe uw nieuwe pensioensituatie eruit ziet. Een veilig pensioen vraagt om een deskundig advies.

 

Optimaal profiteren van uw arbeidsvoorwaarden

Elke werkgever heeft weer een ander pakket arbeidsvoorwaarden. Bij de een zijn het slechts de essentiële zaken, de ander biedt een waaier aan medewerkersvoordelen. Hoe profiteert u optimaal van het aanbod van uw nieuwe werkgever en hoe vangt u de voorzieningen op die mogelijk wegvallen door uw baanwissel?

Arbeidsconflict of faillissement?

Soms is een verandering van baan geen keuze maar noodzaak. Bijvoorbeeld vanwege een faillissement of een arbeidsconflict. Niet zelden heeft zo'n proces ook financiële consequenties. Dan moet u goed weten waar u recht op heeft. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u tegen een lage premie, de juiste juridische steun die voorkomt dat u financieel benadeeld wordt.