Hypotheek Nu en Straks

Aan het einde van de looptijd van een hypotheek moet u de hypotheek aflossen. Dat geldt ook voor een eventueel aflossingsvrij leningdeel. De bank kan toestaan dat u de hypotheeklening aan het einde van de looptijd voortzet. Dit is een gunst en geen recht. Of u de hypotheeklening voort kunt zetten hangt van meerdere dingen af. Uw (pensioen)inkomen moet voldoende zijn én de waarde van uw woning moet op de einddatum van de hypotheek hoog genoeg zijn ten opzichte van de hypotheeklening op dat moment. De bank zal bij een eventuele verlenging de acceptatieregels aanhouden zoals die op dat moment gelden voor het verstrekken van hypothecaire geldleningen. 

Opnieuw meer hypotheken overgesloten

29-09-2021

Het aantal huiseigenaren dat de hypotheek heeft overgesloten, is opnieuw flink hoger dan in dezelfde maand in 2020. De extreem lage hypotheekrente, die onlangs nog iets verder daalde, is de belangrijkste oorzaak. 

Op huizenjacht? Goede voorbereiding is het halve werk!

21-09-2021

De huizenprijs stijgt dit jaar met ruim 14%. Volgend jaar komt daar waarschijnlijk nog eens 11,5% bij. Daarmee zouden de gemiddelde koopwoning in twee jaar tijd meer dan € 90.000 duurder worden. 

Aflossingsvrij populair bij starter en 50+

03-09-2021

De aflossingsvrije hypotheek wint meer en meer aan populariteit. Niet alleen onder starters, ook onder oudere huiseigenaren. De trend wordt versterkt door de lage hypotheekrente.