Hypotheek Advies Reeuwijk

Sinds 1948 adviseren wij onze cliënten op het gebied van hypotheken. Vanuit ons kantoor in Reeuwijk helpen wij u graag snel en goed aan de beste hypotheek.Door onze ervaring kennen wij de valkuilen van het aanvraagproces en zorgen wij voor een snelle acceptatie van uw hypotheek.

Snel en goed uw hypotheek geregeld

  • Onafhankelijk advies: Wij werken samen met meer dan 30 banken
  • Snel: Samen met u zorgen we ervoor dat er snel acceptatie van uw dossier plaatsvindt
  • Flexibel: Adviesgesprek kan ook 's-avonds en in het weekend
  • Kwaliteit : Wij zorgen voor de laagste rente met de beste hypotheekvoorwaarden
  • Duidelijke communicatie
  • Gratis eerste adviesgesprek

Afspraak maken

U kunt makkelijk en snel zelf de afspraak voor het gratis hypotheekadviesgesprek inplannen.

Ben je van plan om je eerste huis te kopen? Dan beleef je een spannende tijd waarin je over veel zaken moet nadenken en belangrijke beslissingen moet nemen. Niet alleen over de keuze van je woning, ook over hoe je die gaat financieren. Wij helpen je er graag bij.

Als starter op de woningmarkt is het belangrijk om goed inzicht te krijgen in je wensen en je mogelijkheden. Over woonwensen hebben starters vaak concrete ideeën, maar over het financieren van hun woning is het beeld vaak minder scherp.

Maximale hypotheek
Allereerst wil je natuurlijk weten wat je maximaal kunt lenen, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar jouw eerste huis. Ons advies: kijk niet alleen naar je maximale hypotheek, maar ook naar het maximale bedrag dat je per maand wilt besteden aan je woonlasten. Je moet immers ook genoeg overhouden om leuke dingen te blijven doen!

Wij helpen je graag om de maximale hypotheek vast te stellen die bij je past én genoeg ruimte biedt om je droomhuis te kunnen kopen.

Maximale hypotheek berekenen

Heeft u een eigen woning en bent u van plan om binnenkort een ander huis te kopen? Dan krijgt u met meer zaken te maken dan toen u uw eerste woning kocht. Denk alleen al aan de verkoop van uw huidige huis. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste hypotheek. 

Als doorstromer op de woningmarkt is het niet alleen belangrijk om goed inzicht te krijgen in uw wensen en financiële ruimte voor uw nieuwe woning. Ook de verkoop van uw bestaande woning en uw huidige hypotheek zijn van groot belang. En gaat de verkoop voorspoedig of moet u rekening houden met een financiële overbruggingsperiode? 

Bereken maximale hypotheek
 

Door de lage rente is het voor meer dan 20% van alle huiseigenaren financieel interessant om hun hypotheek aan te passen. Dat ze dat nog niet hebben gedaan, is omdat ze denken dat dit ingewikkeld is en bang zijn voor een hoge boeterente.

Oversluiten en boeterente

Hoewel de boeterente in sommige gevallen kan oplopen tot enkele tienduizenden euro’s, kan oversluiten toch financieel interessant zijn.

De boeterente is namelijk aftrekbaar bij uw aangifte Inkomstenbelasting. De fiscus betaalt dus een deel van de kosten. En als uw (netto) maandlasten honderden euro’s lager zijn, verdient u wat u heeft geïnvesteerd in enkele jaren terug. Zeker als u de rente voor langere tijd vastzet, kan oversluiten dus aantrekkelijk zijn.

Openbreken rentevastperiode

Wat voor boeterente geldt bij het oversluiten van uw hypotheek, geldt ook voor het openbreken van uw rentevastperiode. Het verschil met oversluiten is dat u wel dezelfde hypotheek bij dezelfde geldverstrekker houdt. Ook in dit geval moet u boeterente betalen die u mag aftrekken bij uw aangifte.

Rentemiddeling

Een derde optie is rentemiddeling. Het voordeel van rentemiddeling boven het openbreken van de rentevastperiode en het oversluiten van uw hypotheek is dat u direct minder gaat betalen zonder dat u in één keer alle boeterente hoeft te betalen.

Bij rentemiddeling berekent de geldverstrekker het gemiddelde van de rente die u nu betaalt en de huidige lage hypotheekrente van de nieuwe rentevasteperiode die u kiest. U betaalt dus geen boeterente.

Wat is de beste keuze voor u?

Wilt u weten of u kunt profiteren van een lagere hypotheekrente? Wij onderzoeken graag voor u de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

Naar contactgegevens

Bent u op zoek naar een woning in Reeuwijk? Deze makelaars hebben een uitgebreid aanbod in Reeuwijk: