Jouw pensioen? Actie!

We kennen het allemaal wel. Er valt weer een stapel papier op de mat met een logo van een verzekeraar of een pensioenfonds op de enveloppe. En die gaat ongeopend op de stapel met andere enveloppen. In de loop van jaren al een indrukwekkende stapel geworden. Zonder dat je je druk maakt over de inhoud. Want het zal toch allemaal wel kloppen wat erin staat? En hoe kan ik iets vinden van iets wat ik toch niet begrijp?

Terwijl dit vaak gaat om en over je pensioen. Je weet wel die pot met geld waarvan je moet leven als je stopt met werken. Dus eigenlijk best belangrijk om hier toch iets mee te doen. Want erachter komen dat je niet genoeg geld hebt om van te leven, op het moment dat jij of je nabestaanden het echt nodig hebben... hmm een beetje te laat.

Dus kom in actie! En ik begrijp best dat je dat niet doet zonder een concrete aanleiding. Maar het is wel zaak dat je een aanleiding herkent, als die er is. Immers jouw leven verandert. En elke verandering in je leven heeft impact. Juist ook op je financiƫle zaken en je pensioen. Laat daarom bij jezelf een alarmbelletje afgaan als de volgende zaken bij jou spelen:

  • je krijgt een nieuwe baan
  • je start een eigen onderneming
  • je gaat samenwonen of trouwen
  • je verwacht een kind
  • je gaat scheiden
  • je denkt om een of andere reden ineens aan je pensioen

Op dat soort momenten is het heel handig en zelfs aan te raden om actief naar je pensioen te gaan kijken. En dat begint met het afstoffen van die stapel papier. Want het is heel belangrijk om te weten wat je nu aan pensioen hebt opgebouwd, en wat je daar straks van mag verwachten. Of je partner, of je kinderen.

Je hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen. Wij helpen je hierbij graag! Maak daarom een afspraak met ons kantoor. Samen met jou zorgen we voor een compleet overzicht. Veel verstand van pensioenen hoef je niet te hebben, maar een helder inzicht in de stand van je pensioen wel.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.