Online je data verzamelen met Ockto

Soms moet je veel financiële gegevens over jezelf en je huishouden aanleveren. Dat is ingewikkeld en kost veel tijd. Ockto maakt het spitten in schoendozen en ordners overbodig. Met de app verzamel en deel je snel, eenvoudig en veilig jouw gegevens

Hoe werkt Ockto

Ockto werkt snel, eenvoudig en veilig. Met de Ockto app log je in op de websites waar je financiële gegevens staan (zoals de Belastingdienst). Ockto verzamelt steeds alleen de benodigde gegevens en toont ze in de app. Jij controleert die gegevens en verstuurt ze naar de adviseur.

1. Scannen

Via je adviseur ontvang je een unieke QR-code die je scant met de Ockto app. Nu kan je beginnen met het verzamelen van je financiële gegevens.

2. Verzamelen

In de Ockto-app log je met je DigiD in bij de overheidswebsites waar Ockto je gegevens gaat verzamelen. Stap voor stap maakt Ockto hier jouw persoonlijke financiële profiel van. De verzamelde gegevens presenteert Ockto overzichtelijk in de app.

3. Versturen

Aan het einde van het proces geef je de aanvrager toestemming jouw gegevens te gebruiken en verstuur je ze. Of je dat doet bepaal je helemaal zelf.

Waar verzamel jij met Ockto gegevens?

Met Ockto verzamel je gegevens bij verschillende websites. Onderstaand de websites waar wij via Ockto gegevens ophalen.
Hier zullen steeds meer websites en bronnen bijkomen.

Op deze site kun je al jouw pensioenaanspraken inzien. Van huidige en voormalige werkgevers. Ockto haalt hier de gegevens van al jouw opgebouwde pensioenaanspraken op.

De Belastingdienst heeft veel van jouw financiële gegevens verzameld. Zo kunnen ze jouw inkomstenbelasting formulier alvast voor je voorinvullen. Deze informatie is voor jou beschikbaar. Ockto haalt de relevante gegevens over je huishouden, inkomen, bezittingen en schulden er voor je uit.

Bij de website Mijnoverheid.nl verzamel je met de Ockto app onder andere informatie uit de Basisregistratie personen, het Kadaster en het WOZ-register.

Jouw werkgever is verplicht maandelijks gegevens over je arbeidscontract en salaris door te geven aan UWV. Deze informatie kun je zelf inzien via het werknemerportaal van UWV. Ockto haalt hiervan de loongegevens en het dienstverband op. Zo heb je jouw actuele inkomen verzameld.