Reisverzekeringen veranderen door corona

De meeste verzekeraars hebben de voorwaarden van hun reisverzekeringen aangepast. Omdat de pandemie nu al ruim een jaar aanhoudt, zien zij corona niet meer als een onzeker voorval.  

Man bij luchthaven die met vliegtuig reist tijdens pandemie van Coronavirus
Nieuws
Datum: 04-05-2021

De regels zijn daardoor een stuk strenger geworden, zo blijkt uit onderzoek van onafhankelijk bureau MoneyView. En dat kan flinke financiële gevolgen hebben als u wilt annuleren, in het buitenland besmet raakt of vanwege een lockdown niet kunt terugreizen naar Nederland. 

Code groen of geel 

Bijna alle aanbieders van reisverzekeringen bieden volledige dekking als u naar een land of gebied gaat waar kleurcode groen of geel geldt. Schade als gevolg van corona is meestal gedekt. Datzelfde geldt voor extra reis- en verblijfskosten als u zelf ernstig ziek wordt. Kosten als gevolg van een quarantaineverplichting worden vaak niet vergoed. 

Code oranje 

De meeste reisverzekeringen bieden geen dekking voor corona-gerelateerde schade als u naar een land met code oranje gaat. Dit zijn de landen die het ministerie van Buitenlandse Zaken afraadt als reisbestemming. Een deel van de verzekeraars dekt wel andere schades, maar er zijn er ook die geen enkele dekking op de reisverzekering bieden . 

Annuleren 

Er zijn geen verzekeraars meer die dekking bieden voor het annuleren van een reis vanwege een uitbraak van het corona-virus. Maar als u voor vertrek zelf (ernstig) ziek wordt door corona, worden de annuleringskosten over het algemeen nog wel vergoed. Soms moet u een doktersverklaring overleggen. Maar er zijn ook verzekeraars die alleen uitkeren als u in het ziekenhuis bent opgenomen. 

Andere reisverzekering 

De exacte voorwaarden en uitzonderingen verschillen van reisverzekering tot reisverzekering. Daardoor kan het zijn dat de uwe niet meer past bij uw wensen. Neem in dat geval even contact met ons op. We zoeken graag voor u uit of we een betere reisverzekering voor u kunnen vinden. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.